Gjuhë të tjera:

Stellarium është një planetar gratis dhe me kod të hapur për kompjuterin tuaj. Ai tregon një qiell gati të vërtetë në 3D, ashtu siç e shikoni me sy, dylbi apo me një teleskop.

Ka filluar të përdoret në projektorë planetarësh. Mjafton të caktoni koordinatat tuaja dhe të filloni.

A shooting star flashes past the Jupiter. You can select different intensities in the View window.

A shooting star flashes past the Jupiter. You can select different intensities in the View window.

shih pamje ekrani »
The great nebula in Orion. Press N to bring up the nebula labels. Also shown are constellation lines, press C to show or hide them.

The great nebula in Orion. Press N to bring up the nebula labels.

shih pamje ekrani »
The dance of the planets above ESO headquarters, near Munich.

The dance of the planets above ESO headquarters, near Munich.

shih pamje ekrani »
Full sky view of the constellations, their boundaries, the Milky Way.

Full sky view of the constellations, their boundaries, the Milky Way.

shih pamje ekrani »
Constellation art turned on.

Constellation art turned on.

shih pamje ekrani »

Click on the picture to the left for details.

 • Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5

përmbajtja

qielli

 • katalog i parazgjedhur i më tepër se 600,000 yjeve
 • katalog shtesë me më shumë se 210 milion yje
 • asterisms and illustrations of the constellations
 • constellations for 20+ different cultures
 • pamje nebulozash (katalogu i plotë Messier)
 • Udhë Qumështi si e vërtetë
 • atmosferë gati e vërtetë, lindje dhe perëndim dielli
 • planetët dhe satelitët e tyre

ndërfaqja

 • një zmadhim i fuqishëm
 • kontroll kohe
 • multilingual interface
 • fisheye projection for planetarium domes
 • spheric mirror projection for your own low-cost dome
 • all new graphical interface and extensive keyboard control
 • kontroll teleskopi

shfaqja

 • rrjeta ekuatoriale dhe azimutale
 • star twinkling
 • shooting stars
 • eclipse simulation
 • supernovae simulation
 • skinnable landscapes, now with spheric panorama projection

rregullueshmëria

 • plugin system adding artifical satellites, ocular simulation, telescope configuration and more
 • ability to add new solar system objects from online resources...
 • shto objektet e tua të qiellit, panoramat, imazhet e yjësive, skripte..

news

system requirements

minimal

 • Linux/Unix; Windows 7 and above; OS X 10.8.5 and above
 • 3D graphics card which supports OpenGL 3.0 and GLSL 1.3
 • 512 MiB RAM
 • 250 MiB on disk

recommended

 • Linux/Unix; Windows 7 and above; OS X 10.8.5 and above
 • 3D graphics card which supports OpenGL 3.3 and above
 • 1 GiB RAM or more
 • 1.5 GiB on disk

zhvilluesit

Koordinator projekti: Fabien Chéreau
Graphic designer: Johan Meuris
Zhvilluesi: Bogdan Marinov, Alexander Wolf, Timothy Reaves, Guillaume Chéreau, Georg Zotti, Marcos Cardinot, Florian Schaukowitsch
Continuous Integration: Hans Lambermont
Tester: Khalid AlAjaji
dhe gjithë të tjerët në komunitet.

social media

collaborate

You can learn more about Stellarium, get support and help the project from these links:

bzr

The latest development snapshot of Stellarium is kept in Bazaar, a distributed revision control system. If you want to compile development versions of Stellarium, this is the place to get the source code.

irc

Real time chat about Stellarium can be had in the #stellarium IRC channel on the freenode IRC network. Use your favorite IRC client to connect to chat.freenode.net or try the web-based interface.

mbështetës dhe shokë

Stellarium is produced by the efforts of the developer team, with the help and support of the following people and organisations.

‫العربية‬ Azərbaycan dili euskara Esperanto Беларуская български বাংলা bosanski Català česky Deutsch Ελληνικά English English (Canada) English (United Kingdom) español فارسی Suomen français Gàidhlig ქართული ენა 한국어/조선말 Кыргызча Latin latviešu valoda magyar nyelv Hrvatski Hunns-rikk Bahasa Indonesia íslenska Italiano 日本語 Bahasa Melayu Norsk bokmål Nederlands Polski Português (Brazil) Português Română русский slovenčina Српски svenska ภาษาไทย Türkçe gjuha shqipe українська Tiếng Việt 中文、汉语、漢語 简体中文 香港繁體中文 臺灣正體中文